Acil Bir Hayal Diyetisyeni Aranıyor!

Benim kadar hayalperest biri daha var mıdır acaba? Aynı konudan daha önce eski blogda bahsetmiştim. Hala anlam veremediğimden olsa gerek, irdeliyor da irdeliyorum. Aslında şimdi hatırladım; eski blogdaki yazıya yorumlar gelmişti, benim kadar hayalperestler de vardı yahu. Ama gözümle görmeden de inanasım yok. Hoş nasıl göreceksem milletin hayalini.

İnanamıyorum işte napayım? Her gece konulu hayaller türetiyorum. Bazen istediğim, bazen istemediğim şeyleri kuruyorum kafamda, gözlerimi kapatıyorum, uzanıyorum şöyle bi güzel, başlıyorum hayal etmeye. Hepsinde baş rolüm. Esas kız hep benim. Tamam, itiraf etmeliyim ki aslında sadece gece uyumadan önce değil. Bazen gündüz gündüz de oluyor. Aklıma birşeyler geldi mi uzanıyorum koltuğa, hayallerimi kuruyorum. Bazen otobüste, vapurda falan da oluyor. Gözlerimi kapatabildiğim her yer ve zamanda. Saçma, biliyorum. Hiç birinin gerçek hayatlarla alakası yok, herhangi bir filmden herhangi bir sahne gibi. Hayatımızın filmlerdeki gibi olmayışından mıdır bu? Bazen kurmamaya çalışıyorum. Müzik dinleyerek uyuduğum zamanlar kurtarıyor beni bundan. Ama o zaman da müziğe uygun klip girişimlerim oluyor, onu naparım bilmem. Neyse ki hayallerden daha az oluyor bu klipler. Ciddi gibi yazdığıma da bakmayın, komik olduğunun gayet farkındayım. Ama engel olamıyorum sorun orada.

Ömrümün sonuna kadar böyle hayaller kurmaya devam edebileceğimi sanmıyorum ama. Çünkü biliyorum ki, büyüdükçe hayaller küçülür. Büyüdükçe, olabileceklerle senaryoları daha iyi ayırt ederiz. Eskiden yapabileceğimiz şeyleri artık yapamayacağımız bir zamandaysak -ya da çoktan yapmışsak- zaten hayalini kuramayız. Mesela örnek vermek gerekirse; evli bir kadının evliliği hayal etmesi gibi. Artık evlidir, eskiden hayalini kurduğu şeyin içindedir. Bu yüzden, evli bir kadın yatağına yattığında evlenmeden önceki evlilik telaşı sahnelerini hayal edemez. Çok isterse kendi düğününü gözünün önüne getirir. Zaten bu da hayaller kadar zevk vermez, gibi.


Hayal kurmak iyi, hoş, güzel de; korkuyorum. Şizofrenleşmekten korkuyorum, hayaller gerçekleşmediğinde hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorum. Hayal kurmak güzel de, öğünleri düşürmek gerek kanısındayım. Haftada 3 olsun. Evet evet. Hayal diyetisyeni falan yok mu, öyle bir meslek olmalı. Evet evet.

Yorumlar

  1. O hayal manyaklarından biri de benim. Benim kadar abarttığını zannetmiyorum. Benim hayallerim aşırı derecede abartılı :)

    YanıtlaSil
  2. bence de cemoi senin hayallerin cidden abartılı...

    YanıtlaSil
  3. valla benimki kadar olduğunu zannetmiyorum ama haklı olabilirsiniz :) hayal kurmak eğlenceli aslında.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar