Otobüs...


Herkesin otobüs anıları vardır muhakkak. Otobüs aşklarından tutun da otobüste sinir olunan her şeye kadar herkesin yazacağı bir şeyler bulabileceği bir konu bence. Benim otobüsle ilgili söylemem gereken bir şey var ki, tamamen benimle alakalı. Geçen gün otobüste boş bir yere oturduğumda aklıma gelen şeyi yazmak geldi bir de aklıma. Zaten ne zaman otobüste boş bir yere otursam aklıma gelir. Ne biliyor musunuz? Şimdiiii... Nasıl gireyim konuya bilemedim. Hani otobüse binersiniz, birkaç boş yer vardır. Ama genelde cam kenarları hep doludur. Çünkü otobüse binen tekil kişiler genellikle cam kenarlarını kaparlar. Hiç kimse cam kenarları boştayken gidip cam kenarını kapmış birinin yanına oturmaz. Bunun nedeni insanları sıkıştırmama isteği, rahatsız etmeme isteği ya da cam kenarına oturma isteği olabilir. Ne olursa olsun, kural gibi bir şeydir bu. Önce yavaş yavaş tüm cam kenarları dolar, tüm cam kenarları dolduktan sonra diğer yerler de dolar.

Oysa geçtiğimiz bir sabah, otobüse bindiğimde bambaşka bir manzarayla karşılaştım. Çoğu yer doluydu, herkes çift çift oturmuştu. Bir tek, cam kenarı da boş olan bir ikili koltuk sivrilmişti aradan. Adeta ışıldıyordu. Farklı bir madde gibiydi. Hatta eşyanın doğasına aykırı bir mucizeydi sanki bu. Önce rahat rahat yaklaştım oraya doğru, sonra oturuverdim cam kenarına. Bu sefer haydiii, iç sesim bir başladı ki sormayın gitsin. Konuşuyor, aynen şöyle diyor; "ulan niye burası boştu ki? Arkamda oturanlar da, öndekiler de birbirlerini tanımadıkları halde çift çift oturmuş, burayı niye es geçmişler? Yoksa koltukta garip bir şey vardı da üzerine mi oturdum? Aman Allah'ımmm..." Yol boyunca bunu düşündüm. Gerçekten yaptım bunu. Bundan daha ilginci de otobüsten inmek için kalktığımda dönüp oturduğum yere bakmak oldu. Neyse ki içim rahatladı ama kafam daha da karıştı. Sizce o koltuk neden boştu?

Yorumlar

  1. 32 yaşındaki otobüslerin tekerlek üstü koltukları yolculuk boyunca ekstrem sporlara yelken açtırıyordu bir zamanlar. Milletin midesi ağzına geldiğinden oralarda oturmazlardı. Şimdi nasıldır bilemiyorum, oraya oturduysan sana sormak lazım... =)

    YanıtlaSil
  2. belki yeni inmişti sen binerken.. ya da bi durak önce..

    YanıtlaSil
  3. Ben olsam oturur camdan dışarı bakarken müzik dinler hiçbir şey düşünmezdim.Otobüslerde sorun olmuyo da minibüslerde,dolmuşlarda bozukluğun olmaz da 20 lira falan verirsin sonra şoför "Bozukluğum yok abim/ablam bana hatırlat vereyim para üstünü." der ya.Sonra bütün yolculuk azaba döner,sen şoföre ulaşan paralara bakıp yeterli bozukluk miktarının toplanıp toplanmadığını izlemekten ne müzik dinleyebilirsin adam gibi ne camdan dışarı bakabilirsin...Şoförün aldığı parayı unutması ya da almadım demesi gibi durumlarda yapacağın hamleleri hesaplarsın.O para üstü gelene kadar ne çektirir adama."Ya o değil de adamı" olmamak için çok çabaladım ama yine oldum galiba...

    YanıtlaSil
  4. Artık kendimi bu konuda yalnız hissetmeyeceğim. demek benim gibi gereksiz şüphelere düşen başka insanlar da varmış.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar