'Duygusallık Yazı Dizisi'msi Sık Sorulan Sorular!

deviantart
Duygusalsanız her şeyi film tadında yaşarsınız. Ufacık bir kelimeyle göklere çıkabilir, bazen de hüzünlere dalabilirsiniz. İnsanların normal gördükleri şeylere o kadar derinlemesine bakarsınız ki sonunda bazen üzülen, bazen de sevinen siz olursunuz. Kimse anlam veremez.

 Sık sorulan sorular:
- Bu iyi bir şey mi?
Kısmen. Adamına göre değişir yani. Mesela bir sanatçıysanız (herhangi bir sanat dalı ile uğraşan bir sanatçı). Eğer bir sanatçı değilseniz işiniz zor ve karmaşık. Zira insanlar ne zaman ne hissettiğinizi asla anlamayacaklardır. Bu da sizin onları anlamanızı güçleştirecektir.

- Duygusallık her zaman melankolik bir olgu mudur?
Tabiki hayır. Bazen çok sevecen bir hal alabilir de. Ama genel olarak melankolizmle bağdaştırılır.

- Duygusallığın burçlar ve gezegen hareketleriyle bir alakası var mıdır?
Hmmm. Belki. Bu insanlar gün geliyor nelerden etkilenmiyorlar ki? Yeri gelir gezegenlerden de etkilenebilirler yani. Ama şunu söylemeliyim ki, kim bulmuşsa burç mevzusunu, iyi bulmuş. Eğer tüm o yazılanları salladıysa da iyi sallamış ne diyelim. Yeri geliyor, cuk diye oturuveriyor valla. Gerçek bilimsel kanıtlar sonucu bulunduysa da helal olsun ne diyelim.

-Duygusallık olmasaydı bu duygusal şarkılar, şiirler, yazılar nereden çıkardı?
Bilmem, nereden çıkardı? Senin bir fikrin var mı? "Yoooo!", peki ya senin? "Yok valla, senin?" Benim de yok, "E, iyi o zaman!"  Oldu o zaman. Biz bilemedik, yorum yok.

- Her insan aslında biraz duygusal mıdır?
Evet. Yani bence öyle. Ufacık, minicik bir duygu kırıntısı vardır illaki herkeste. Bir ümit var yani, üzülme.

- Bazen yeri geliyor, hiç bir şey hissetmeyebiliyoruz. O zaman duygularımıza, duygusallığımıza neler oluyor?
İşte o zaman duygusal bir duygusuzluk haline giriyoruz. Bizde varolan duygu içimize kaçıyor. Aslında hala içimizde yani. Derinlerde bir yerlerde. Korkulacak bir şey yok, ürkütmeden çıkmasını sağlamalıyız.

Prof. Dr. SmG yanıtladı.

Yorumlar

  1. Duygusallıkla duyarlılılık aynı kökenden geliyor. İnsan duyarlı olabileceği kadar duygusal olmalı..

    YanıtlaSil
  2. hmm o zaman duygusal olmak eşittir duyarlı olmak diyebiliriz yani öyle mi

    YanıtlaSil
  3. Duygusal oluyoruz karşımızdakine hemen güveniyoruz. bazen de duygusallıktan gözümaz görmüyor. Ama duyarlı olmuş olmamız, karşımızdaki kişilerin suistimaline göz yumamayız. bence duyarlıyığı elden bırakmaylım. Sen bir sanatçısın duygulu olabilirsin ama, duyarlı olmans demek patetes soğan tartmaman demek. Senin terazin hassas terazidir. Duyarlı terazidir. Senin terazin altın ve mücevher gibi değerli şeyler tartar. Bunu sen de biliyıorsun. Senin yüreğin sağ olsun..

    YanıtlaSil
  4. Belki ilginizi çeker; mimlendiniz.:))

    YanıtlaSil
  5. peki teşekkür ederim hemen bakıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar