Akis

Otobüsteydi kız, baktı durdu karşıda oturan genç çifte. Ona doğru dönüktüler. Biri diğerinin omzuna başını yaslamıştı. Camdan dışarı bakıyorlardı. O an kızın gözü bu çiftin tam arkasında oturan genç adama takıldı. O da tıpkı kendisi gibi yalnızdı. Yapayalnız. Ama bilemezdi. Belki o da diğer eşinin yanına gidiyordu, nereden bilecekti ki? Ama öyle görünüyordu, yalnız... Kendini, o karmaşık geçmiş olan hayatını düşündü. Tekdüze gibi görünen, ama aslında çok çapraşık olan hayatındaki isimleri bir bir aklından geçirdi. Yine hüzünlenmişti. "Saçmalıyorsun," dedi kendi kendine. Bu ne hal? Bu kadar umursamıyordu ki hiçbir şeyi artık. Eskisi kadar canını sıkamazdı hiçbir şey. Alışmıştı, acılara ve onlara göğüs gerebilmelere fazlasıyla alışıktı.
Gözü ilişti genç adama. Tekrar ilişti, ama hiç çaktırmadan. Gözlerinin ak kısmıyla izliyordu onu sanki. Bakmadan, görmeden, gördüğünü sezdirmeden. Genç adamın önünde oturan çift hala el eleydi, hala birinin başı öbürünün omzunda. Kız o an genç adama bakarak başını cama yasladı. Sanki genç adamın omzuna yaslanıyormuşcasına... Sanki aynaya bakıyormuşcasına... Aynada genç adamı izliyormuşcasına...

...............................................

Genç adam ileri doğru baktı. Önünde oturan, başı diğerinin omzuna düşmüş çifti gördü. Onları fark etmesinin asıl sebebi, daha ileri baktığında gördüğü bir çift gözdü. Kızın çifti izlediğini gördü. Kıza baktı. Kız yavaşça başını cama yasladı. O an genç adam da kızın kendi omzuna yaslanışını hayal ederek gözlerini yumdu.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar