Yüzyılın çifti kapışıyor: Mantığım vs Duygum

Bazen kendi hava boşluğumda kaldığım için saçmalamaya başlıyorum. Aklımı kurcalayacak herhangi bir şey yoksa o an çevremde, ben bir şeyleri kurcalamaya çalışıyorum. Sonra her neyi boşlukta bulup muhafaza ettimse onu yüceltmeye başlıyorum. Evet bu kesinlikle bana ait bir davranış bozukluğu. Ne zaman ki gerçekten boşluktan kurtuluyorum, o zaman o yücelttiğim şeyden vazgeçiyorum. Böyle de garip şeyler...

Geçtiğimiz iki hafta sırasıyla hissettiğim korku, endişe, sıkıntı, sinir, stres, alışmışlık yerini huzura bıraktı gibi bir şey. Bunları yaşarken içim o kadar ama o kadar sıkkındı ki, saçma sapan şeyler hissetmeye, düşünmeye başladım. Bu haftaysa beynime gerçekten büyüüük bir miktar oksijen kaçtı. Ve mantıklı düşünebilme günlerime geri dönmüş bulunuyorum. Sadece duygularımla hareket ettiğimde ne kadar aciz olabildiğimi çoğu zaman görüyorum. Günümüzde elektrikli şeyler hissettiğimizde aciz sayılıyoruz malum. Mantığıma kavuştuğum için ayrı bir mutluyum zaten.
Mantığımla duygum çok iyi bir çift. Çoğu zaman anlaşıyorlar sanırım. Çünkü duygumun "olmalı" dediği şeye eğer ki mantığım " Hayır duygu, lütfen beni dinle. Ben her zaman iyisini bilirim ve şu an için o şeyin asla olamayacağını sana söylüyorum. Lütfen bu konuyu kapatalım..." derse ardından duygu ona cevaben: "Haklısın tatlım. Sen her zaman en doğrusunu bilirsin ve beni korursun. Peki madem." der ve iş tatlıya bağlanır. Evet, mantığım çok egoist görünüyor. Duygum da bazen çok alttan alıyor. Ama tam tersi de olabiliyor bazen. Mesela mantığım: "Duygucuğum, kesinlikle o taraflardan uzak durmalısın. Bu kız o çocuktan hoşlanmamalı, hiç tekin biri değil, lütfen." dediğinde duygu da " Bu sefer senin dediğin olmayacak. Kız aşık olacak neredeyse. Bırak da bir kez olsun seni dinlemeden, sonunu düşünmeden açıkça yaşasın. Bir karışma canım, aaa!" diyebiliyor. Mantığım da " E peki madem. Sonra sen haklıydın diye omzumda ağlaşmayın..." diyerek her seferinde haklı çıktığına güveniyor.

Bu egoist mantığım iki haftalık tatilinden döndü sevgili izleyicilerim. Duygularımın dizginlerini eline aldı şu an itibariyle. Onu özleyenler elini kaldırsın. Yok, gitsin de duygular coşsun şu yaz gününde diyorsanız da kaşınızı kaldırın.

Yorumlar

  1. Duygu ve mntık iç içe varsa ruh ve benen gibi bir varlığı oluşturur aslında. Mantık keskin hatları ve ana çizgileri belirler, duygular ise sivrilikleri yumuşatır ve otadan kaldırır. bence ikisinin ortası itidaldir. Yok sa ikisi ayrı ayrı düşünülürse bence ikisi de ayrı ayrı aşırı uçtur...

    YanıtlaSil
  2. Sayfama buyurursanız ize soğuk bir meşrubet ikram edebilirik..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar