Bu yıl şöyle o yıl öyle bir de önümüzdeki yıl işte


 Hani derler ya; bilmem kaç yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz diye, işte ben pek göremiyorum böyle şeyleri. Hayatımın en o kadar karışık dönemindeyim ki, ne olur ne biter hiçbir fikrim yok gerçekten. Bu önümüzdeki yıl, belki hayatımın geri kalanının nasıl geçeceğinin ipuçlarını oturtabilirim diye düşünüyorum. Ama şu an değil. Geçen yıl bir yeni yıl yazısı yazmıştım buraya. O kadar yakın bir zaman gibi geliyor ki şu an. Yıllar çok çabuk geçiyor. Aslında bu yazıya da başlarken hiç yeni yıl yazısı olacağını tahmin etmemiştim. Ama bir başladım, yazı kendi kendine yeni yıl yazısı oluverdi. Bu arada, "yıllar ne kadar çabuk geçiyor" deyince aklıma geldi; yıllar çabuk geçtiği için bazen düşünmek istemiyoruz şu şu kadar yıl sonra kendimizi nerede görmek istediğimizi bence.
Bir mim dolaşıyor bloglarda. Yeniyıl mimi. Bana gelmesin o mim. Çünkü şimdi bu yazıda istediğim şeylere az çok değineceğim. Dediğim gibi, yazıya başlarken ne yazacağımı bile tam kestiremiyordum aslında. Sonra bir baktım, ister istemez post oraya doğru döndü. E madem öyle ben de bir bahsedeyim yeni yılın bana getirmesi gereken şeylerden.

Yeni yıl bana umut getirsin. Öncelikle bunu istiyorum. Umutlarımı kaybetmek istemiyorum. Umutlarıma yeni umutlar katmak, o umutları hiç kaybetmemek istiyorum. Artık ne yöne gideceğimi bilmek istiyorum. Önce hedefimin doğru yolunu bulmayı, sonra da o doğru yol üzerinde yürümeyi istiyorum.
Sonra sevgi istiyorum. Artık ben de yanımda sadece bir kişinin sıcaklığıyla mutlu olmak, her gücü onunla aşabileceğime inanmak istiyorum. Bir de onu deneyeyim artık. Hayır yani, yalnızlığa o kadar alıştım ki çift olmaktan ciddi anlamda kaçıyorum ve sabırları tüketiyorum. Kimse katlanamıyor sanırım bana. Bana katlanmak isteyenlere de ben güvenemiyorum. Bu böyle bir kısır döngü halinde devam ediyor. Bir de benim aşkım hiç tesadüfleri sevmiyor adeta. Çünkü karşıma kimse çıkmıyor ve ben kimseyle artık tesadüf etmiyorum. Her yıl "İşte bu yıl, bu kez kesin mutlu olacağım!" diyorum ama ben öyle dedikçe olmuyor. O yüzden bu önümüzdeki yıl hiç öyle hayallerim yok. Sadece isteklerim var.
Herkesin isteyebileceği gibi, sağlığımı hiç kaybetmemek istiyorum. Yen yeni yıllar hep yeni yaşlar getiriyor, yaşlanıyoruz bir nevi. Yaşlandıkça hastalık ihtimalleri çoğaldığı için de korkuyorum biraz sanırım.
Dostlarım hiç gitmesin istiyorum. Dağılmasınlar, kaybolmasınlar. Yaş ilerledikçe evlilikler falanlar filanlar yaklaşıyor, hepsini de gidecek uzak diyarları var. Bazen diyorum ben de mi gitsem? Ben de mi bir uzak diyar bulsam kendime?
 İleride çocuklarıma anlatabileceğim güzel anılarım, hobilerim, bilgilerim olsun istiyorum. "Anne neden sen şunu bilmiyorsun?" demesinler mesela. Başkası dese gücenmem, ama çocuğum olur da bunu derse acıdan beynim kavrulur herhalde. Ve çok güzel bir kadın olmak istiyorum ki "Benim annem çok güzel bir kadın" desin.
 Öyle işte. Biraz garip oldu belki, biraz karamsar, belki de biraz komik. Ama böyle oldu.

Yorumlar

  1. istkelerin çok güzel. mütevazi, olası. bayıldım. ve umarım hepsi oluur!

    ama sen de bi hüzün gördüm acaba neden o? :(

    YanıtlaSil
  2. Çok gzel bir yazıydı doğrusu. İnşallah güzel sürprizlerin olur.

    YanıtlaSil
  3. Mia Wallace
    teşekkür ederim inşallah senin de isteklerin gerçekleşir ve hatta gönülden isteyen herkesin her istediği gerçekleşir umarım :)
    Bu sıralar evde oturmaktan depresyona girmiş olabilirim herhalde öyle bir şey :)

    Profösör
    Teşekkürler :) bir sürprizim olursa bekletmeden yazarım. gerçekleşen dileklerimi de bir bir sıralarım buraya olduğnda :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar