Liseli olmayan liseli

Daha önce de söylemiştim, yaşım küçük gösteriyor benim. Nedeni minyon oluşum değil aslında bence. Minyon olduğumu söyleyenler var, ama pek o yüzden değil. Zaten boyum kısa değil, minyon olmak için ufak tefek, burnu hokka gibi, yanakları al al biri olmam gerekirdi. Bu normlara göre minyon değilim zaten. Herneyse. Benim küçük göstermemin nedeni; yaşıtlarım gibi fazla süs-püs düşkünü değilim, şık şık şıkır giyinmiyorum, büyük büyük hareket etmiyorum. Bazen hevesleniyorum cici elbiselere tabii her kız gibi. Ama olmuyor işte, beceremiyorum.

Hafta sonu tatilimi şehir dışında geçirdim. Tek bir gece kalacağım için de sırt çantası kullandım. Düşünün artık ben nasıl da küçük gösteriyorum. Liseli. Liseden mezun olalı beş yıl olduğuna kimseyi inandıramayacak gibi görünüyordum. Ben de bunu, aşağıda kırpılmış halini gördüğünüz fotoğrafa baktığımda anladım zaten. 


Tamam dedim bundan böyle kadın çantası taşırım artık hep. Bazen genç göstermek iyidir, hatta çok iyidir. Ama bazen can sıkıyor. Küçücük çocukların samimiyeti arttırıp sinirini bozmalarına maruz kalabiliyorsun. Sözünü geçiremiyorsun yani bir nevi. 

Yolculuk çantasını boşver de yolculuk müziğim çok iyiydi. Devamlı Ezginin Günlüğü dinledim durdum. Bir tanesi bu:



İçimizdeki çocuk sağ olsun da, bedenin ne önemi var?  Hem geçmiş yazılarımdan birinde "bedenlerimizi çöpe atamaz mıyız?" demiştim. Birbirimizi öyle sevelim demiştim. Ruhlarımızla yani. Kendi kendimizi de. Varsın içimdeki çocuk orada dursun. O yeter. Çünkü ben içindeki çocuğa büyükmüş gibi rol yaptıranlara kızıyorum.


Yorumlar

  1. Güzel bir yazıydı. Anlamlı..

    YanıtlaSil
  2. aynı ben :) kıyafet tarzım yüzünden küçük gösterenlerdenim ben de

    YanıtlaSil
  3. Profösör
    Teşekkür ederim.

    memento mori
    Evet, aynen öyle :)

    StummScream
    Minişler Anadolu Lisesi :))

    Mia Wallace
    Gerçekten mi? Zaten şirin birisin de bence her ne kadar hiç görmemiş olsam da :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar