'Dönüşüm' ...muhteşem olacaktı oysa

"Güzel şeyler yapacağım, beni üzen şeylerden uzaklaşacağım, hayallerimi tamamen ya da kısmen gerçekleştireceğim zaten ne istiyorum ki hepsi basit ama beni mutlu edecek şeyler" dedim durdum. Önce elimdekileri yitirmem gerekiyordu yeni yollar için, ben de öyle yaptım. Sonra yeni hayaller kurdum, onları gerçekleştirmek için bir takım şeylerle uğraştım, başaracağımı sandım. Buraya geldim ve sık sık yazılarımda "güzel şeyler olacak, ben de burada anlatacağım", "başaracağım çok hoş şeyler olacak benim açımdan, hallettiğimde bahsedeceğim" dedim. Hiç de öyle imkansız, abuk sabuk gerçekleşmeyecek şeyler de değillerdi. Birkaç fedakarlık ve bolca istekle olacak gibi görünen şeylerdi.
Olmadı.
Yapamadım. Bu gece buraya bunu söylemek için geldim. Güzel şeyler olunca yazacaktım ama olmadığını da yazmalıyım diye düşündüm. Olmadı işte. Hatta benden hiçbir şey olmadı. Hiçbir şeyden mutlu da olmadım. Daha fazla beklemenin alemi yok. Söylüyorum işte artık; olmadı. El-alem erişilemez hayaller kurup şans eseri sahip olurken, dışarıdan bakıldığında gayet basit olan birçok insanın burun kıvıracağı nitelikte hayallerim çabalarımı sonuçsuz bırakarak olmadı. Üstelik bu olmamak da şans eseri. Çünkü bir şeye emek verdiğinizde, uğraştığınızda, fedakarlıklar yaptığınızda, inandığınızda, yürekten istediğinizde olmaması için başka hiçbir sebep yoktur normalde. Hem de kademe kademe hayallerim vardı ki ben daha birinci kademeye erişemeden bu hayallerimi noktalamak zorundayım.
Gregor Samsa oldum; kabuğumun üzerinde ters döndüğümü fark edip debelendim durdum. Sonunda ayaklarımın üzerine dönebildim ama şimdi de tekrar insan olamıyorum. Odada öylece sıkışıp kaldım. Hayatımda güzel hiçbir şey yok. Geleceğim yok. En son yemek yemeyi keseceğim galiba.

Yorumlar

  1. Sevili blogdaşım... Akıllı bir insansın. Fakat akıl bazen insanla oynar. Sence dönüşün muhteşem olacak sonuçlara ulaşacaktın ama; o sonuçlar senin için hayra çıkacak mıydı. Her neolursa olsun, başımıza gelenler istemediklerimiz olmuşsa, beterin beteri vardır diyerek de Allah'tan en hayırlısıın dileyeceğiz. Elbette eli kolu bağlı, hiçbir yapamanın üzüntüsünü yaşayabilirsin, unutmamalıyız ki bir kapı kapanır bin kapılı açılır iyi insanlar için. Yeter ki biz isyan kapısının eşiğine adım atmamalıyız.

    Şuan belki de büyük bir sükutu hayal içindesin. Herşey bitti gibi. Hayır; nefes alıp veriyorsun ve bütün sermayemiz inanç ve umut. Akıllı insana akıl verir gibi oluyoruz ama inan bu üzüntüyü paylaşmak adınadır beniml yazdıklarım. Tekrar söylüyorum hayır da şer de Allah'tan'dır. Amentümüz budur. Sadece problemler üst üste gelince elbette istişare için dostlar yanında olacaktır. Benim nacizane ricam bu birkaç gün içinde bir kitabı edinip okumandır. İnan yarana merhem gibi gelecektir. Bununla ilgili bir kitap analizini uzun zaman önce bloğumda paylaşmıştım; ilgi duyarsanız linkini veriyorum. Sevgi ve selamlarımla...

    http://mefkuremiz.blogspot.com.tr/2011/02/bir-kitap-onerisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarımdan isyan duygusunu çıkardığınıza üzüldüm açıkçası, isyan değil daha çok bir kabullenişti benim ifadelerim ama yanlış ifade ettiysem affola. Tabii ki hayırlısı olmadığı için ya da bana uygun olmadığı için ve belki de aptalca olduğu için olmamış olan bir takım hedefler. Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar