Arkana bak!



Hayat ellerimizde akıp giderken (ya da bizi oradan oraya savururken mi demeliyim) yanımızda götürmediklerimiz kurtulmaya çalıştıklarımızdır. Çünkü onlar ya bizi dibe çekendir ya canımızı acıtandır ya da umursamadıklarımızdır.
Evet, bazen vazgeçmeyi bilmek gerekir ama sevmeyi bırakmak kalbe zararlıdır. Güle oynaya sevmeyi bıraktığın işler gün gelir içinde bir iç sıkıntısına dönüşür. O yüzden bir şeylerden vazgeçerken, hayat yolculuğunda bir şeyleri bavuluna koymazken çok fazla düşünmen gerek.

Düşün; en son hangi şeyden vazgeçtin? Neyi yanında götürmeyip arkanda bıraktın zaman geçerken? Bunu yaptığın için pişman oldun mu? Yoksa "iyi ki yapmışım" mı dedin? Bunları güzelce düşün. İleride benzer şeyleri yaşarken bu tecrübelerinden mutlaka yararlan. Çünkü hayat, bir şeyleri unutup tekrar aynı hataları yapmak ya da aldığın dersleri unutup yanlış yollara sapmak için çok kısa. Vakti verimli kullanmalıyız, kendimizi yıpratmadan veya onararak.


Yorumlar

  1. Vakit nakittir derler ya büyüklerimiz. Vaktin değerini bilmemiz demek, hayata karşı aynı zamanda şuurlu bir duruş demektir. Bazen yeniden yeniden güncellenmemiz gerekebilir. Güncellemeyi ihmal etmememiz gerekir. Hele ki, hayatımızda etkin ne varsa bir bir gözden geçirmeliyiz. Arkaraşlık, dostluk, işimiz gücümüz, makam mevkimiz, şan ve şöhqretimiz ne varsa, maddi manevi yeniden değerlerimize yeni bir karekter kazandırmalıyız.

    Ne adına diye soracak olursak, elbette önce kendimiz adına, sonra da bizim sevgimizi hak edecek olan adına...

    Buraları fazla ihmal etmeye gelmez; ne de olsa meslektaş sayılırız. İletişimin gücüne inananlardanız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar